Du behöver

  • 2 pkt renskav
  • kantareller torkade (30 g)
  • 1 st gul lök grovhackad
  • 4 msk smör
  • 200 g skogschampinjoner grovskivade
  • 10 st enbär
  • 10 st svartpepparkorn hela
  • 1 msk viltfond med kantareller
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk majsenaredning brun
  • 2 msk rönnbärsgelé eller syltade rönnbär
  • salt och färsk timjan

Gör så här

1
Halvtina renskavet så att det går lätt att sära skivorna. Blötlägg kantarellerna.

2

3
Fräs löken blank med lite av smöret. Lägg över i en vid panna. Fräs svampen i lite smör, lägg över i pannan. Bryn renskaven i omgångar.

4

5
Lägg köttet i pannan. Krossa enbär och svartpeppar i mortel och strö i. Tillsätt viltfond, vatten och grädde. Vänd samman ingredienserna och sjud rätten under lock cirka 15 minuter.

6

7
Tillsätt mer vatten eller grädde vid behov. Rör ner redningsmjölet och koka upp igen.

8

9
Smaka av med rönnbärsgelé, salt och repad färsk timjan. Servera renskavspannan med (mandel)potatismos och broccoli.