Du behöver
- 1 kg vitkål
- 0.5 msk salt
- 1 st gul lök
- 1 dl rapsolja
- 1.5 msk ättika 12%
- 1.5 tsk kummin
- 1 tsk strösocker
Gör så här
1
Dela kålen, skär bort roten och strimla kålen, gärna lite grovt. Knåda in saltet med hjälp av en plastpåse eller plasthandskar. Arbeta kålen 2-3 minuter så det bildas vätska. Skala och hacka löken. Låt den koka i oljan så den blir glansig och mjuk.
2
Skålla kålen med lök- och oljeblandningen. Tillsätt ättika efter egen smak och kumminfrön. Smaka eventuellt av med mer salt och lite socker. Förvara i burk med tättslutande lock i kylskåp upp till sex veckor.
3
Flerdubbla gärna satsen.
Serveras med fördel till isterband med mandelpotatismos.