Vinbärstarteletter

Du behöver Bottnar: 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver smör till formarna Fyllning: 100 g hasselnötskärnor 250 g kesella...


10 portioner

Du behöver

  • Bottnar:
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till formarna
  • Fyllning:
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 250 g kesella
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl siktat florsocker
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
  • 2-3 dl svarta eller röda vinbär, blåbär, moreller

Gör så här

1
Bottnar: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver, vänd ner i äggpöset. Fördela i väl smorda tartelettformar med löstagbar botten, cirka 12 cm i diameter (eller engångsaluminiumformar med samma mått).

2
Grädda mitt i 250 grader varm ugn cirka 5 minuter. Ta ut och låt svalna.

3
Fyllning: Rosta nötkärnorna i het, torr stekpanna tills de fått fin färg, skaka pannan under tiden. Gnugga sedan bort de torra skalen i en grov handduk. Rosta eventuellt nötterna lite till, så de får färg på kinderna.

4
Rör kesella, crème fraîche, socker, gulor och mjöl till en jämn smet i en bunke.Vispa vitorna riktigt styva i en pyts för sig, med helt fettfria redskap. Vänd ner bär, nötter och slutligen äggviteskummet i kesellasmeten. Fördela den med råge på bottnarna i formarna och grädda, nu mitt i 175-gradig ugn, cirka 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top