Rimmad färsk torsk

Du behöver 150 g torskfilé färsk 2.5 dl vatten 1 msk salt 1 msk socker 0.33 pkt bladspenat (250 g) 0.5 st silverlök eller gul...


1 portion

Du behöver

  • 150 g torskfilé färsk
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 0.33 pkt bladspenat (250 g)
  • 0.5 st silverlök eller gul lök
  • 1 msk smör eller olja
  • salt

Sås:

1.5 dl vatten eller mjölk
1 msk fiskfond
2 msk mellangrädde
1 st vetemjöl knapp msk
1 msk citron färskpressad
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Skär bort ryggbenet på torskfilén om det sitter kvar. Blanda vatten, salt och socker, lägg i torskfilén. Låt den rimma helst ett par timmar. Då blir torsken vitare samt fast och skivig vid kokningen.

2
Dela spenatpaketet med sågtandad kniv i tre delar, låt det eventuellt tina lätt i kanterna först, och frys in resten igen.

3
Skala och finhacka löken och låt den mjukna i smöret på svag värme. Lägg i spenaten och rör runt tills den tinar. Salta lätt.

4
Koka upp vatten och fiskfond, blanda grädde och mjöl och rör ner i buljongen. Koka upp. Smaka av såsen med citron, salt och vitpeppar. Sjud fisken helt lätt några minuter, gärna i mikron. Servera den med spenatlöken, såsen och nykokt, gärna pressad, potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top