Kycklingfilé med tsatsiki

Du behöver 2 kycklingfiléer 1/2-1 msk margarin eller olja 2 strimlade morötter 1 stor klyfta vitkål, finstrimlad ca 1 msk raps- eller olivolja Tsatsiki: ca...


2 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2-1 msk margarin eller olja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 stor klyfta vitkål, finstrimlad
  • ca 1 msk raps- eller olivolja
  • Tsatsiki:
  • ca 1 dm färsk gurka
  • 1-2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk vinäger
  • 1 krm salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Tsatsiki: Riv gurkan rätt grovt på rivjärn, låt den rinna av i sil och krama ur resten av vätskan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

2
Bulta ut filéerna så tunna som möjligt. Woka morots- och vitkålsstrimlor mjuka i olja i wok- eller stekpanna. Stek kycklingfiléerna genomstekta i lite olja.

3
Fördela wokade grönsaker på två tallrikar. Placera de stekta filéerna ovanpå. Lägg upp ris bredvid och skeda tsatsiki på kycklingen.


Kommentar:
Ett recept från Dinners Ekolskrog, vinnare i Livsmedelsverkets vägkrogstävling 1998.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top