Pasta med curry, äpple och tomat

Du behöver 1 purjolök 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 syrligt äpple 2 msk olivolja 1,5 tsk curry 1 burk krossade tomater (400g) 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk curry
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk torkad basilikakrydda eller 1 msk färsk basilika
  • 1 dl creme fraiche, eventuellt laktosfri
  • 300 g okokt pasta

Gör så här

1
1. Strimla purjolök och finhacka gul lök och vitlöksklyftorna. Kärna ur och hacka äpplet.

2

3
2. Fräs lök, äpple och curry i olivoljan några minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grönsaksfond och vatten och låt koka under lock ca 15 minuter.

4

5
3. Tillsätt basilika och creme fraiche. Hetta upp och servera med nykokt pasta och gärna lite färska basilikablad på toppen.


Kommentar:
398 KCAL PER PORTION
E% 12 proc protein, 24 proc fett, 64 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top