• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Svenske Sebastian tog silver i kock-EM – trots att spisen gick sönder

  Sebastian Gibrand, ursprungligen från Helsingborg, har erfarenhet bland annat från Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Nu har han också ett silver i kock-EM.

  Svenske Sebastian tog silver i kock-EM – trots att spisen gick sönder
  Foto: Getty

  Det går riktigt bra för våra svenska kulinariska landslag just nu. Söndagen den 10 juni tog svenska konditorlandslaget guld i Coupe Europe, europeiska mästerskapen i konditori, i Turin. Under totalt fem timmar skapade laget två glasstårtor, 10 tallriksdesserter, en chokladskulptur och en sockerskulptur, allt med inspiration från den svenska naturen. 

  – Det här känns fantastiskt. Vi la ribban medvetet högt och det höll hela vägen. Vi har jobbat stenhårt med smakerna och jag tycker att de verkligen satt idag, säger lagmedlemmen Jessica Sandberg om segern på landslagets hemsida. 

  De svenska framgångarna slutar inte där. Igår, den 12 juni, knep Sebastian Gibrand silvret i Bocuse d'Or Europa, kock-EM. Under fem timmar och 15 minuter lagade den svenske kocken mat för 15 personer. Även Sebastian höll sig till svenska smaker och hade gett sina rätter namnen "Ljusa sommardagar" och "Varma sommarnätter", skriver Metro. 

  Dessa härligt somriga rätter räckte nästan ända fram till guldet, det var bara norske kocken Christian André Pettersen som slog Sebastian Gibrand.

  Men Helsingborgskocken är nöjd ändå. För Besöksliv berättar att han allt flöt på som det skulle, trots att spisen gick sönder mitt under matlagningen. Som tur var kunde den lagas på 10 minuter.

  Se Sebastian Gibrand berätta mer i Nyhetsmorgon:
  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!