Hemma hos

Sörmlands häftigaste B&B: ”Hönshuset byggdes om av ren lust”

Det började med en jobbig separation och en gammal lada som var full av fukt och bråte. Att rensa, snickra och måla blev Lina Nydahls terapi, och nu har hon skapat Trosas – kanske rentav Sveriges – lyxigaste vindskydd. Ett vackert och enkelt bed & breakfast längs Sörmlandsleden utanför Trosa.

Niklas i Husdrömmar blev Ellen: ”Jag fick ett nytt hus – och liv”

Hon hade länge längtat efter att få bli sig själv, nu skulle Niklas äntligen bli Ellen. Samtidigt med sin transition satte hon igång att rita och bygga ett eget hus på en bergknalle på Hisingen. Det var dags för förändringar i livet. Förändringar som skulle göra oerhört ont – men framför allt göra gott.

Jens och Elke flyttade från Tyskland – idag bor de med alpackor

När tyska paret Elke och Jens träffades för tio år sedan föddes drömmen om att lämna stressen i hemlandet för ett lugnare liv i Sverige. Nu bor de på en gård utanför Säffle, med fem alpackor och tre hundar. Hit kommer folk från hela världen för att bo i en typisk svensk stuga, hänga med gulliga djur och njuta av naturen.

Susanne flyttade in i husbil: ”Många tyckte att jag var knäpp”

Efter varje ­långvandring kände hon att hon ville stanna kvar i ­naturen. Till slut gjorde Susanne Holmqvist slag i saken och sa upp sin lägenhet. I ett år bodde hon i tält på en ö i Indalsälven. Nu har hon bytt till ett mobilt hem – och blivit utsedd till årets kvinnliga äventyrare.

Lena sålde villan och flyttade till en båt: ”Jag ville ha frihet”

Hon lockades av det annorlunda när hon valde sitt unika hem. För ett drygt år ­s­edan flyttade Gävlebon Lena Falk in på bogserbåten Sven, byggd 1918. ”I andra delar av Europa är det vanligt att bo på båt men här ses det som lite udda”, säger Lena som inte ångrat sig en sekund.

Scroll to Top