Så här rengör du din tvättmaskin – helt utan giftiga kemikalier

Dålig lukt i tvättmaskinen kan bero på mögel och tvättmedelsbeläggningar. Så här gör du tvättmaskinen ren igen – med ättika och bikarbonat.

Din tvättmaskin är till för att göra dina kläder rena, men även maskinen själv behöver rengöras ibland. Annars finns en risk att mögel och beläggningar av tvättmedel byggs upp inuti maskinen och den kan börja lukta illa. Så här gör du den ren och fräsch igen – med saker du troligtvis redan har hemma!

Du behöver:

4,5 dl ättikssprit
4 msk bikarbonat
4 msk vatten
Svamp att skrubba med

Gör så här:

1. Börja med att blanda ihop bikarbonat och vatten i en skål. Det här kommer du att använda som tvättmedel. Häll upp ättikan i ett mått och ta med det till tvättmaskinen.

2. Häll blandingen i tvättmedelsbehållaren och häll ättikan inne i trumman. Kör ett tvättprogram i den högsta tillgängliga temperaturen. Bakpulvret och ättikan bryter ner beläggningar och mögel samtidigt som det fräschar upp tvättmaskinen.

3. Använd en ren svamp för att skrubba runt öppningen och få bort extra envisa fläckar eller mögel. Torka rent med vatten.

Klart! Nu är din tvättmaskin skinande ren och redo för att köra en omgång tvätt.

Källa: Popsugar Home

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top