4 portioner
Du behöver
- smör till stekning
- 200 g färsk spenat
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt och svartpeppar
- 140 g skivat bacon
- 5 dl vispgrädde
- 1.5 msk ljus maizenaredning
- 500 g fryst torskrygg
- 2 msk smält smör
- 1 st liten purjolök
- 1 st röd chilifrukt
- 0.5 dl hackad dill
- rivet skal + saft av 1 citron
Garnering och servering
dillvippor
citronklyftor
potatis, kokt eller pressad
Ugn: 225°
Gör så här
Hetta upp smör och fräs spenaten blank. Slå över vinäger och låt den fräsa in. Salta och peppra.
Stek baconet hastigt. Låt rinna av på hushållspapper. Dela i mindre bitar.
Häll grädden i en ugnsfast form. Rör samman med redningen. Lägg torskblocken i formen. Häll på smöret, salta och peppra.
Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilifrukten. Blanda och strö ut över fisken och såsen.
Strö över halva mängden dill. Blanda spenat, bacon, citronskal och citronsaft. Fördela över fisken.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 30 minuter eller till en innertemperatur på 55°.
Garnering och servering: Garnera med dillvippor och citronklyftor. Servera med kokt eller pressad potatis.