4-6 portioner

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

300 g kantareller
2 msk smör
1 gul lök
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
3 dl Västerbottensost

Stanning

4 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar

Topping

kantareller
kryddgrönt

Gör så här

1

Ugn 225 grader. Blanda samman mjöl och matfett i en skål, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en degboll.

2

Svep in i plastfilm och låt vila svalt i kylen i ca 20 minuter.

3

Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter strax under ugnens mitt.

4

Skala och finhacka löken. Rensa svampen och värm i en stekpanna till dess att vätskan kokat bort.

5

Tillsätt matfett, finhackad lök och fräs samman i ett par minuter.

6

Salta och peppra och häll över svampblandningen i pajskalet tillsammans med riven västerbottensost.

7

Tag undan några fina hela svampar till att garnera med.

8

Vispa samman stanningen och häll den över pajfyllningen. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner över allt.

9

Grädda strax under ugnens mitt i ca 30 minuter eller till dess att pajen har stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka. Täck över med folie om det behövs. Garnera med svamp och kryddgrönt.