6 portioner
Du behöver
- 2 pkt bacon à 140 g
- 800 g fläskfilé
- 1+1 msk smör
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 250 g champinjoner
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde
- 4 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 tsk torkad oregano
- 3 dl riven ost
- ½ tsk chiliflakes
- hackad persilja
Servera med:
pressad potatis
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper.
Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör.
Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör.
Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform.
Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano, och häll i formen. Grädda i 30 minuter.
Strö över ost och gratinera i 10 minuter.
Vid servering: Strö över chiliflakes och persilja. Servera med pressad potatis och sallad.