Du behöver
- 3 dl dinkelmjöl fullkorn
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 75 g smör
- 2 dl mjölk
Servera med:
persikocurd
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg de båda mjölsorterna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och bakpulver.
2
Mixa ner smöret i bitar i mjölblandningen. Tillsätt mjölken. Knåda snabbt ihop till en smidig deg.
3
Kavla ut degen till en ca 1 1/2 cm tjock platta på mjölat bakbord. Ta ut runda scones med ett mått, ca 5 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta ihop degspillet och kavla ut på nytt tills all deg är utstansad med måttet.
4
Grädda sconesen i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera dem avsvalnade med persikocurd.