Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- smör att steka i
Förslag på tillbehör:
smör
sirap amerikansk
blåbär
bacon
Gör så här
1
Ta fram tre bakbunkar. Skilj äggvitorna från äggulorna, och häll vi-torna i den ena bakbunken och gulorna i den andra.
2
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Du ska kunna vända uppochner på bunken utan att skummet glider ur.
3
Häll mjölken i bunken med äggulorna. Vispa för hand med en gaffel tills det blivit en slät smet.
4
Blanda mjölmixen, bakpulvret och saltet i den tredje bunken. Det är viktigt att man blandar ordentligt, så att bakpulvret fördelas i hela smeten. Annars finns det risk att pannkakorna blir platta på ena sidan och superfluffiga på den andra.
5
Vispa ihop äggulesmeten och mjölblandningen med en elvisp tills det inte längre finns några klumpar.
6
Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten. Du får inte vispa med elvisp, för då spricker alla luftbubblor. Rör istället försiktigt med en sked tills smeten är slät. Ju försiktigare du rör, desto fluffigare pannkakor får du.
7
Lägg en klick smör i en stekpanna och ha plattan på ganska hög värme. När smöret bubblar och har fått lite färg häller du i en klick smet i pannan. Du ska inte breda ut smeten, utan bara låta den vara som en klick.
8
Stek pannkakorna på båda sidor tills de är genomgräddade. Ser-vera med valfria tillbehör.