Hasselbackspotatis

Du behöver potatis ca 1 kg jämnstora 3.5 msk smält smör eller margarin 0.75 tsk salt 2.5 msk ost torr riven Ugn: 225° Det här...

Du behöver

  • potatis ca 1 kg jämnstora
  • 3.5 msk smält smör eller margarin
  • 0.75 tsk salt
  • 2.5 msk ost torr riven

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skala potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom. Lättast gör du det genom att lägga potatisen i en slev, då ligger potatisen stadigt och man kan inte skära igenom den.

2
Lägg potatisen i en smord eldfast form med den skårade sidan uppåt.

3
Pensla med smält matfett och stek potatisen mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

4
Tag ut potatisen och pensla den en gång till med smält matfett. Strö över salt och ost. Ställ tillbaka formen och stek ytterligare ca 20-25 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Scroll to Top