Önskekatten du stickar på en kväll

Många läsare har hört av sig sedan vi publicerade bilden på en stickad liten misse för något år sedan. Katten var gjord efter en beskrivning...

Många läsare har hört av sig sedan vi publicerade bilden på en stickad liten misse för något år sedan. Katten var gjord efter en beskrivning som fanns med i HJ:s nyårsnummer 1987 – så enkel att sticka att den genast blev en klassiker. Här får du den efterfrågade beskrivningen på nytt. Katterna är uppstickade i nya härliga garner. Prova att sticka du med – en katt på en kväll.

Önskekatten du stickar på en kväll

Katterna är så lättstickade att du enkelt kan göra flera stycken. Du kan välja mellan en större och en mindre variant.

Önskekatten du stickar på en kväll

Så här gör du den stickade katten:
Garnåtgång: ca 1 nystan à 50 g. Ta gärna restgarner om du har hemma eller följ garnförslagen ovan. Du kan göra en randig katt om du inte har garn i en färg så att det räcker.
Stickor: 3,5 eller 4.
Fyllnadsmaterial: fibervadd.
Storlek: (liten) stor.
Kropp: Lägg upp (20) 30 m. Sticka rätstickning (44) 66 v, maska av.
Huvud: Lägg upp (10) 15 m. Sticka rätstickning (44) 66 v, maska av.
Svans: Lägg upp (6) 9 m. Sticka rätstickning (36) 56 v, maska av.
Montering: Sy ihop kroppens hörn till ben, enligt skissen ovan. Fyll kroppen med vadd och sy ihop magen. Vik huvudet dubbelt och sy ihop i sidorna. Sy av två hörn till öron, se skiss. Brodera två ögon och en nos i avvikande färg, t ex blå ögon och skär nos. Klipp svart eller vitt garn till morrhår och fäst samtidigt som du broderar nosen. Tänk på att fästa morrhåren noga. Fyll kattens huvud. Tråckla runt halsen och dra ihop så att huvudet blir runt. Sy fast huvudet på kroppen. Rulla ihop svansen, sy ihop och sy fast den på kroppen, se skiss. Pryd gärna katten med ett sidenband som du knyter till en rosett.

Flerfärgade, pälsiga och öglade garner ger en härlig struktur. Här har vi använt (fr v): Teddy fg 1430 (grå), Teddy fg 1433 (lj beige), Orkidé fg 619 (lila), Regia fg 5025 (multi), Regia fg (grå/brun) samt Orkidé fg 617 (rosa). Garnet Teddy kommer från Marks & Kattens, tel 031-706 12 90 och de övriga garnerna kommer från Svarta Fåret, tel 031-99 65 90.

Önskekatten du stickar på en kväll

Annons
Scroll to Top