Ormbäraren – det nya stjärntecknet

Visst är det roligt att då och då läsa sitt stjärntecken. För vissa är det en viktig start på dagen, och för andra är det mer av ett tidsfördriv. Men nu vänds allt upp och ner när NASA presenterar ett nytt stjärntecken – ormbäraren.

Det finns 12 stjärntecken, precis som det finns 12 månader. Men en gammal debatt har blossat upp igen som delar astrologer i två läger. Anledningen? NASA har presenterat ett trettonde stjärntecken – ormbäraren.

Enligt NASA borde det alltså finnas 13 stjärntecken.

För 3000 år sedan bestämdes våra stjärntecken utifrån den babyloniska kalendern – och den hade enbart 12 månader. Vi behövde därför bara 12 stjärntecken. Ormbäraren existerade redan på den tiden men åkte ut med huvudet före.

Idag roterar dessutom jordens axel annorlunda än vad de trodde för 3000 år sedan. Detta sägs vara anledningar till varför NASA påstår att vi egentligen har 13 stjärntecken.

Det nya stjärntecknet Ormbäraren, Ophiuchus, kommer som en blixt från klar himmel och lämnar oss en smula förvirrade. På grund av det nya stjärntecknet är våra tidigare stjärntecken, enligt NASA, något förskjutna.

Om du är född mellan den 29 november – 16 december innebär det att du tillhör ett helt annat stjärntecken, nämligen ormbäraren.

Hur är ormbäraren?

Ormbäraren sägs vara en lyckosam drömmare med hög moral. Ormbäraren är inte lågmäld och jordnära utan extravagant och tycker om det pompösa, och kan bli föremål för avundsjuka.

Ormbäraren – det nya stjärntecknet

Enligt NASA borde våra stjärntecken se ut så här:

Stenbocken – 20 januari till 15 februari

Vattumannen – 16 februari till 10 mars

Fiskarna – 11 mars till 17 april

Väduren – 18 april till 12 maj

Oxen – 13 maj till 20 juni

Tvillingarna – 21 juni till 19 juli

Kräftan – 20 juli till 9 augusti

Lejonet – 10 augusti till 15 september

Jungfrun – 16 september till 29 oktober

Vågen – 30 oktober till 22 november

Skorpionen – 23 november till 28 november

Ormbäraren – 29 november till 16 december

Skytten – 17 december till 19 januari

På något sätt identifierar vi oss med vårt stjärntecken och kan ibland till och med skylla vissa personliga drag på vårt stjärntecken.

Det finns flera sidor av myntet och det här är faktiskt inte första gången som nya stjärntecken presenteras för oss. Frågan är vad vi ska tro? Några menar att Ormbäraren är en stjärnbild och inte ett stjärntecken. Och att astrologi och astronomi inte ska blandas ihop, även om astrologi bygger på astronomi.

Är du intresserad av stjärntecken och känner att du aldrig har känt dig bekväm i ditt nuvarande så kan du söka vidare information.

Är du nöjd med ditt stjärntecken och identifierar dig med det så kan du ta NASA:s information med en nypa salt.

Men visst blir man allt lite nyfiken?

 

Källa: Refinery29

Scroll to Top