Benjamin fick jobb på mammas krog!

Benjamin Balsom har Downs syndrom och egentligen skulle han vara i daglig verksamhet, men det fungerar inte. Därför startade mamma Sussie en restaurang i Stockholm...

Benjamin Balsom har Downs syndrom och egentligen skulle han vara i daglig verksamhet, men det fungerar inte. Därför startade mamma Sussie en restaurang i Stockholm så att sonen skulle kunna jobba. Vad gör han då på Benjis (jo, stället bär hans namn)?

– Tar betalt, städar, sku-rar golv, torkar bord och serverar. Fotar. Och spelar fia med knuff, säger Benjamin Balsom.

Till sin hjälp har Benjamin sin personlige assistent Love Lidström samt sin mamma. Hon arbetar annars som sjukgymnast, men för att få restaurangen att gå runt ekonomiskt är det mamma och son som styr i köket och serverar gästerna.

– Ja, jag har fyra söner och har lagat mat åt dem i 20 år. Så jag tänkte: Hur svårt kan det vara? Vi fick alkoholtillstånd och det är väl roligare än att bara servera kaffe och kaka, säger Sussie Balsom.

Hon och Love har också satt igång en sorts arbetsförmedling som riktar sig till människor med funktionsnedsättningar. Man vill samarbeta med företag kring såväl praktik som fasta anställningar.

– De här människorna kan berika en arbetsplats med sin unika stil, säger Sussie.

Scroll to Top