Sångerskan Christina Lindberg blev förälskad i sin styvbror!

För sångerskan Christina Lindberg och hennes make Tommy är det aldrig några problem med svärföräldrarna. Hennes mamma och hans pappa är nämligen gifta med varandra. Mer aktuell än någonsin berättar den blivande 50-åringen om kärleken till Tommy och superhiten De sista ljuva åren som betytt allt för hennes karriär.

Christina Lindberg Wigardt

Ålder: Fyller 50 den 4 november.

Familj: Gift med Tommy Lindberg Wigardt, barnen Victoria, 24, Enia, 23, Kevin,16. Bonusbarnen Jimmie, 33, Johanna, 28, Vincent, 26. Tre bonusbarnbarn.

Bor: I Kågeröd, Skåne.

Aktuell med: Turné i oktober och november, nya skivan Ge dig själv en chans.

Christina Lindberg är mest känd för jättehiten De sista ljuva åren som hon sjöng tillsammans med Lasse Stefanz och låg på Svensktoppen med i hela 65 veckor under 1989 och 1990.

Den blev hennes stora genombrott och starten på att bilda en egen dansorkester.

Genom de 30 år som passerat sedan låten spelades in är det ytterst få intervjuer med media som gjorts utan att hon fått en fråga om den.

– Men det gör mig inte ett dugg, skrattar Christina. Jag älskar fortfarande De sista ljuva åren och sjunger den ofta. Den har betytt så enormt mycket för mig och min karriär. Publiken skulle nog bli lite besviken annars.

Efter att ha uppträtt ett oberäkneligt antal gånger tillsammans med sin gemensamma superhit har vi däremot inte fått se henne uppträda på scenen med Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson de senaste åren
Detta på grund av att Christina spelat in en duett ihop med Lasse Sigfridsson – tidigare medlem i Lasse Stefanz, som sparkades från bandet efter en konflikt 2013.

– Olle var verkligen jättearg på mig och menade att jag inte valt hans sida. Det känns så klart tråkigt, men är inget jag kan påverka. Jag har haft mycket roligt tillsammans med hela det bandet. Men på grund av alla dumheter Olle sagt till mig vill jag inte sjunga den med honom någon mer gång.

Christina är i år mer aktuell än på flera år – med ny plattan Ge dig själv en chans i genren svensk country som släpptes i juni, turné i somras och ny turné under hösten i både Sverige och Finland.

Hon utgår från hemmet – hästgården i skånska Kågeröd. Där lever Christina tillsammans med maken Tommy, äldsta dottern Victoria och yngsta sonen Kevin – de enda av deras totalt sex barn som fortfarande bor hemma.

Avståndet till Helsingborg – staden där hon föddes och bodde fram till sex års ålder – är bara några mil.
Annars har sångerskan flyttat runt en hel del.

– Efter att mina föräldrar skildes då jag var sex år flyttade jag med mamma till Södertälje. Hon träffade Lennart och vi kom ganska fort varandra väldigt nära. Han har varit en fantastisk extrapappa för mig som tillsammans med min mor stöttat mig jättemycket vad jag än har gjort. Jag vann min första talangtävling då jag var tolv år och fick tidigt spela in skivor. Jag turnerade redan som 14-åring med den svenska countryeliten i stora ishallar och fick vara med i Country Palace på SVT – följt av en massa fler framträdanden på tv.

Lennart berättade tidigt att han precis som Christinas mamma Siv hade tre egna barn sedan innan, men att han sorligt nog tappat kontakten med dem efter separationen från deras mor.
Men så plötsligt en dag när Christina var 15 år tog Lennarts son Tommy kontakt med honom och ville träffas.

– Han är nio år äldre än jag och var alltså 24 år då när han kom på besök första gången och stannade i fyra dagar. Jag kände något alldeles extra pirr i magen direkt när han klev in hos oss. Tommy var helt underbar, men han såg ju inte alls mig på det sättet. Tyckte väl att jag bara var en ung liten tjej antagligen och det är ju inget konstigt med det.

Därefter gick åren. Christina slutade skolan och flyttade hemifrån för att satsa på musiken redan då hon var 16 år. Senare träffade hon en man som hon bildade familj med.

Men deras förhållande utvecklade sig inte riktigt som någon av dem tänkt och de bestämde sig gemensamt för att separera.

Sångerskan Christina Lindberg blev förälskad i sin styvbror!

2004 – 19 år efter att Christina träffade Tommy första gången – bjöd hennes syster hem honom till sin lägenhet i Stockholm. Han hade också separerat från sin sambo som han hade tre barn med.

– Vi hade faktiskt inte setts något genom åren trots att han är min extrapappas son. Så fort jag tittade på honom var det kört, skrattar Christina. Det var precis som i en riktigt bra kärleksfilm. Jag är en person som tror på livet efter döden och på det andliga och är jag är övertygad om att alla har en själsfrände. Med Tommy har allting känts helt rätt ända från början.

Christina fortsätter:
– Som du märker älskar jag att prata, i bland blir det kanske för mycket så folk får be mig att vara tyst, ler hon. Men båda de två första gångerna då jag träffade Tommy blev jag helt tyst och visste inte vad jag skulle säga. Som tur var är Tommy otroligt öppen och social och gillar verkligen att möta människor. Så när jag var så där nervös var det han som fick sköta snacket. Fast det har jag nog tagit igen nu …

Redan dagen efter deras möte hemma hos Christinas syster hörde Tommy av sig och ville träffas igen.

– Jag berättade att jag skulle åka till Skara för att träffa Bert Karlsson och spela in en skiva. Då sa Tommy att han gärna följde med dit och tittade på. Och det fick han förstås. Ända sedan den dagen har vi varit väldigt tajta och finns där för varandra i både med- och motgångar.

– Jag kände faktiskt genast att han är mannen jag vill tillbringa resten av mitt liv med. Ända sedan första gången vi sågs har jag tyckt att han har en fantastisk blick och utstrålning, är väldigt manlig i allt han gör och doftar så gott utan att behöva ha parfym på sig. Samtidigt är han en sådan varm, rolig och omtänksam person.

De förlovade sig redan på hösten samma år de träffades och gifte sig året därpå i Halmstadby kyrka i Kågeröd.

Då blev det många löpsedlar och skriverier om styvsyskonen som blev ett par – och det vinklades ofta på ett negativt sätt upplevde Christina.

– Det var väldigt jobbigt och jag mådde dåligt. Man kunde vissa gånger få uppfattningen i media att vi hade biologiska band, men några sådana finns förstås inte. Då hade vi givetvis aldrig blivit tillsammans. Tommy brydde sig däremot inte så mycket och menade att det kommer ebba ut med tiden, precis som det har gjort. Nu har jag inga problem att prata om det längre.

Christinas mamma Siv och Tommys pappa Lennart har alltid varit positivt inställda till deras barns förhållande.

– Mamma visste ju om att jag innan levde i ett förhållande som inte var så bra och märkte hur bra Tommy fick mig att må. De blev glada för vår skull och vår kärlek förde dessutom Tommy ännu närmare sin far. Lennart blev överlycklig över att få sin son tillbaka. Vi har alla en mycket nära relation och man kan ju säga att det aldrig är några problem med svärföräldrarna. Man behöver ju inte tjafsa något om när vi ska åka dit, säger Christina med ett skratt.

Christina och Tommy slog ihop sina två familjer och deras barn klickade faktiskt också från första stund.
– Det som är så roligt är att alla våra barn kommer väldigt bra överens och har en mycket bra relation, ler hon.

Tommy har även hunnit bli både farfar och morfar, då Jimmie fått tre pojkar och Johanna två flickor.

– Jag är som en extrafarmor- och extramormor för dem och de kallar mig för “Mojan”. Det är helt underbart och jag blir som barn på nytt när vi träffas. Tommy och jag har köpt ett radhus i Spanien, utanför Alicante och Torrevieja, dit de gärna kommer på besök. Där älskar jag att kasta mig i vattnet, leka och skoja. Det får jag skylla på barnen, skrattar Christina.

I en tid då många par skiljer sig håller hon och Tommy ihop i vått och torrt.

En av förklaringarna tror hon är att de är noga med att visa sin kärlek för varandra hela tiden.

– Vi säger varje dag till varandra att vi älskar varandra och försöker alltid att visa uppskattning för den andra. Man måste se upp med att ta sin partner för given och sluta att uppvakta. Det är också viktigt att visa respekt för varandra och att ständigt kommunicera. Berätta hur du känner och sopa inget under mattan. Man kan säga att vi är två pelare som håller upp ett kärlekstempel, men trampa inte på den andra pelaren och låt den även få stå där som en egen individ.

Sångerskan Christina Lindberg blev förälskad i sin styvbror!

När Christina haft det jobbigt av olika anledningar – som med sin sina ätstörningar i bulimin hon kämpade med i många år – har Tommy alltid funnits där för henne.

Eller då Tommy drabbades av hjärtflimmer och senare även blev allvarligt påkörd bakifrån på sin motorcykel. Det sistnämnda inträffade i fjol och Christina har stöttat honom så mycket hon bara kan.

– Tommy ska steloperera både en av sina fötter och sin nacke och har mycket värk. Han klarar bara att åka korta stunder på sin kära motorcykel numera. Men vi är ändå bra på att försöka se det positiva i tillvaron. Det är ju faktiskt så att Tommy kunde ha gått bort i kraschen. Det viktigaste är ju ändå att han överlevde och kan leva ett hyfsat normalt liv.

Vad är det läskigaste du varit med om?
– Det var nog när jag och Tommy körde i Thailand och kom vilse i Bangkok. Vi blev jagade och utsatta för rånförsök, men lyckades köra ifrån dem som tur var…

Hur är du som mamma?
– Den varmaste, finaste människan jag vet. Godheten själv ända in själen.

Vad för gott uppfyllt i en skål klarar du inte att motstå?
– Chips.

Vad är du mest stolt över i karriären?
– Det är vilken oerhört fin publik jag har som följt mig genom hela min karriär.

Vilket var ditt bästa, respektive sämsta ämne i skolan?
– Bästa var engelska och sämsta matematik.

Vad är det konstigaste du har ätit någon gång?
– Rostade myror.

Hur många år känner du dig som?
– I bland som 15 och i bland som 100 år…

Om du fick resa tillbaka i tiden – var vill du då åka och varför?
– Jag skulle vilja leva i Egypten under Faraos tid. Tycker det är så otroligt hur de kunde bygga pyramiderna och andra hemligheter som jag skulle vilja ta reda på.

Scroll to Top