• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Resan till Indien förändrade flera liv!

  År 2006 besökte Moody Ingemarson och hans fru i Falun sin yngsta dotter som jobbade som volontär på ett barnhem i Indien. Det var då de för första gången träffade den indiska kvinnan Sakhu och hennes man Ramesh. En lång vänskap startade som också lett till att Sakhu besökt Falun under åtta veckor.

  Resan till Indien förändrade flera liv!


  – Deras liv var en ständigt kamp för att överleva genom att diska, sälja något på stranden i Goa till turister eller erbjuda massage medan deras bägge söner hade sporadisk tillsyn hemma i byn 35 mil därifrån, berättar Moody för Dala-Demokraten.

  Moody besökte familjens hemby Akkigunda Tanda och även byns skola, där Sakhus pojkar gick.

  – Jag funderade mycket på hur jag skulle kunna göra livet lättare för dem.

  Centrumkyrkan i Falun och även församlingen i Sellnäs blev engagerad. Moody började samla in pengar till böcker, skolbänkar, ryggsäckar, pennor, papper och lekmateriel som hopprep och fotbollar.

  – I dag går 1500 barn regelbundet i de elva skolor i de tio byarna i området. Sakhu och hennes man besöker alla skolorna regelbundet. Jag hade kunnat lämnat Goa efter första gången med en fin bild av stränder och mysig tillvaro. Men inget mer. Nu har jag fått en livslång upplevelse av att se människor växa och utvecklas.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!