• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • TV-mediet Pierre: "Olyckan fick mig att tro på min förmåga!"

  Som 9-åring såg tv-profilen Pierre Hesselbrandt i en syn hur en granne skulle bli sjuk och dö. Tre dagar senare hände det på riktigt. I skolan blev han mobbad för sin känslighet och i övre tonåren hamnade han snett. Det skulle dröja många år innan han insåg vilken gåva han bar på inombords.

  TV-mediet Pierre: "Olyckan fick mig att tro på min förmåga!"

  Idag lockar Pierre storpublik som medium i tv-programmet "Det okända" som för 24:e säsongen går i Sjuan. Men vägen till framgång har inte varit spikrak. Vändningen kom först efter en svår bilolycka för elva år sedan. Det blev en stark upplevelse och ett slags "nu finns det ingen väg tillbaka-ögonblick" i hans liv.

  – Jag hade precis börjat jobba som träningsmedium och vid en audition för tv-programmet "Akademin för det okända" åkte jag ut som nummer 11 av 220 sökande. Självkänslan fick sig en knäck och jag kände mig helt värdelös, säger Pierre som besviken satte sig i bilen för att åka hem.

  Det hade snöat kraftigt och på hemvägen somnade han vid ratten och bilen skar ner i en kurva och plöjde 60 meter viltstängsel innan färden slutade vid några träd. Pierres minnen från händelsen är knivskarpa.

  – Bilen fylldes av ett starkt ljus och en gestalt flöt liksom runt i bilen och omfamnade mig som en slags vit skyddande gelé. Jag tänkte, gud vad skönt, nu dör jag! Men gestalten hade en annan uppfattning. "Du ska inte dö Pierre. Du ska hjälpa människor från och med i dag" hörde han en röst säga.

  Helt oskadd

  Efter det gled Pierre på något oförklarligt sätt ur bilen precis innan krocken med träden, stående nästan helt upprätt och i stort sett utan skador.

  – Jag visste omedelbart att jag mött en skyddsängel. Det låter kanske flummigt, men jag är övertygad om att det jag upplevde verkligen har hänt.

  Efter olyckan kände Pierre att han kunde lita på sin ovanliga gåva – att bland annat vara en kanal mellan andevärlden och människorna. Åren innan bilolyckan hade han haft flera starka upplevelser som han inte kunnat förklara. Till exempel, en natt hade Pierres bror, som avlidit några år tidigare, stått i hans sovrum och tittat på honom. Bröderna hade inte växt upp tillsammans men när Pierre senare berättade för sin mamma om upplevelsen hade hon blivit förbluffad över att han kunde beskriva broderns kläder och hur hans favorittröja såg ut.

  Skilda föräldrar

  Pierres föräldrar skilde sig redan när han var liten och kunde av olika orsaker inte ta hand om honom.

  – Jag längtade ofta efter dem och som tur är har jag med åren fått en riktig fin och bra relation med dem, säger Pierre som efter skilsmässan fick flytta till sin mormor i Järna.

  Han växte upp som en känslig pojke med få kompisar och i skolan blev han mobbad och kallades för "mormors gull".

  – De andra barnen trodde att jag blev bortskämd på samma sätt som de blev av sina mor- och farföräldrar. Men jag fick tidigt ta ansvar och lärde mig att både tvätta och städa. Min mormor var bra för mig på flera sätt, vilka jag haft nytta av som vuxen.

  När Pierre var 9 år hände något oförklarligt när han var ute på gården med sin nya cykel. En tant som bodde i samma hus vinkade och matade några katter när Pierre upplevde hur världen omkring honom plötsligt blev svartvit.

  – I nästa sekund såg jag en ambulans och tanten som låg på en bår samtidigt som de drog en filt över hennes ansikte.

  Tre dagar senare, när Pierre var på väg hem från skolan, möttes han av ambulanspersonal som bar ut grannen på en bår. Sjukvårdarna sa att hon sov men Pierre insåg genast att hon var död.

  – Eftersom jag inte kunde dela med mig av upplevelserna blev jag rädd och stängde in min gåva. Jag ville hålla den hemlig.

  I slutet av högstadiet började Pierre träna kampsport och blev starkare. Nu vågade ingen längre ge sig på honom. I gymnasiet började han använda anabola steroider.

  – Jag blev stor och stark men min självkänsla var skadad, så innerst inne kände jag mig svag och hamnade i dåligt sällskap. Det höll på att spåra ur och jag bad till gud om hjälp. Jag ville inte hamna i kriminalitet utan leva ett lugnt och vanligt liv, säger han.

  Så småningom accepterade Pierre sin förmåga. Han gick i terapi för att reda ut sitt känsloliv och studerade sedan hos ett engelskt medium.

  – För att bli mottaglig för andevärlden och utveckla sin intuition krävs det att man rensar ordentligt i sin "ryggsäck", förklarar han.

  Idag är han noga med att hålla en viss "kvalitet" och själv välja när han vill "koppla upp sig" mot andevärlden.

  – För mig är andlighet att komma i kontakt med sina inre känslor, sitt högre jag och att vara en god människa, säger han.

  Egen webbkurs

  I slutet av förra året startade han i samarbete med tidningen Nära en webbkurs i personlig utveckling, för de som vill stärka sin intuition och inspireras att lära sig tyda händernas linjer.

  – Man lär sig inte att bli ett medium, men att stärka självkänslan och intuitionen kan hjälpa många i vardagen – när det händer något i ens liv och magkänslan kan avgöra viktiga beslut.

  Pierre skriver också på en bok om sitt liv och ska delta i ytterligare två säsonger av tv-programmet "Det okända" i Sjuan. Där har han blivit en populär profil speciellt för sin pricksäkerhet att få fram såväl namn, ålder, stjärntecken och andra specifika särdrag hos avlidna personer.

  Han beskriver sig som en högst vanlig kille som är hård på utsidan men mjuk inuti, en kille som vill vara en förebild och visa att andlighet inte sitter i attribut som kaftaner, mantran eller kristaller.

  – Det finns många förutfattade meningar som att medium tjänar massor med pengar, att de säger det kunden vill höra och googlar fram information. Och visst finns det sådana som är oseriösa och jag tycker definitivt inte om när medium tar för mycket betalt – att hjälpa människor är ett kall, säger Pierre bestämt.

  Det finns många skeptiker men också ett växande intresse för andlighet.

  – Jag tycker att det är okej att inte tro eller att man saknar andliga upplevelser, men jag tycker inte man ska klanka ner på dem som har varit i kontakt med det övernaturliga.

  Vill ha eget tv-program

  Bland Pierres klienter finns både kändisar och vanliga människor, allt från poliser till finansmän som vill ha hjälp med olika val i livet. Själv längtar han efter att gå vidare i karriären och göra en egen tv-serie.

  – Då skulle jag resa runt och leta efter mediala förmågor i Sverige!

  Pierre som inte är bitter över sin tuffa barndom och tycker att han nu äntligen har fått ett slags erkännande.

  Men att vara medial är inte enbart en gåva.

  – Det kan också vara en börda när man känner in folks problem, sorger och vad som ska hända dem.
  Han svarar därför aldrig på frågor om otrohet eller död.

  – Det är ingenting positivt som främjar nuet om jag berättar att någon ska dö. Inte heller om någon är otrogen. Det är svårt att medla i destruktiva förhållanden och jag vill inte bli syndabock!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!