• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så minns vi Sven-Erik Magnusson – läsarnas favoritlåtar

  Ett litet rött paket, Anita och Min gitarr är bara några av de många odödliga låtar Sven-Ingvars har på sin repertoar. Här är era favoriter.

  Så minns vi Sven-Erik Magnusson – läsarnas favoritlåtar
  Foto: Wikimedia Commons/Frankie Fouganthin

  Efter förra veckans sorgliga besked om att Sven-Erik Magnusson avlidit frågade vi er, våra läsare, på Facebook efter era favoritlåtar med Sven-Ingvars. Och vilket gensvar vi fick! Ni var många som ville dela med er av minnen till det älskade dansbandet och deras låtskatt. 

  "1964 var det alltid Det är dans med Karlstatösera som vi buggade till, underbara minnen med Sven Ingvars all fina låtar. Mycket viktigt att alltid lyssna på texten så att man lärde sig den och kunde sjunga med! Sommar sommar och sol! Jättekul, jag är 72 så dom har hängt med hela livet!" skriver Barbro T.

  Allra mest gillar ni läsare Ett litet rött paket, men låten Anita kommer inte långt efter. Många nämner också skivan Sven-Ingvars i Frödingland, där Anita finns med, och inte helt otippat är det mycket Värmlandskärlek i kommentarsfältet.

  "Ingen musik har berört mig så som den Sven-Erik Magnusson stod för. Kärleken till Värmland som lyste igenom i musiken har trollbundit mig under alla år. Omöjligt att välja en låt." skriver Solvieg S. 

  Många läsare har också Min gitarr som favorit, och berättar att detta var en av de första låtarna de själva lärde sig spela på gitarr. Andra favoriter är Två mörka ögon, Så många mil, så många år och Fröken fräken. Och så finns det så klart de som har svårt att välja ur bandets enorma låtskatt:

  "Jag gillar alla deras låtar. Var mina första idoler. Du kommer alltid att vara saknad Sven-Erik. Jag fick på 90-talet en stor affisch av min pappa på Sven-Ingvars som jag satte på insidan av min garderob. En dag öppnar min dotter dörren o säger: Vad tycker pappa om att du har dom här? Hon var 6 år då. Ja så att han vet om att jag älskar dom med., skriver Ingrid P.

  Här hittar ni hela spellistan med era favoritlåtar:

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!