Läsar-recept

Silvia Kaka

Du behöver Kaka: 2 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl Ljummet vatten Glasyr: 75 g...


0 portioner

Du behöver

Kaka:

2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl Ljummet vatten

Glasyr:

75 g smör
1 dl strösocker
1 st äggula
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

kokos

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop. Tillsätt det ljumma vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 20-30minuter. Låt kakan svalna.

3
Koka ihop alla ingredienser till glasyren. Vispa hela tiden.

4
Häll glasyren på den kalla kakan. Strö på kokos.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top