Du behöver
- 600 g lövbiff
- salt och peppar
- 0.5 st stort syrligt äpple
- 60 g kallrökt skinka
- 100 g cheddarost
- smör till stekning
- 2 dl torr äppelcider
- 2 dl kycklingbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 msk kinesisk soja
- 1 msk maizena
- 1 msk vatten
Till garnering
äppelklyftor
Till servering
kokt potatis eller potatismos
Gör så här
Lägg ut köttet på en skärbräda och salta och peppra.
Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Lägg en skiva skinka på varje skiva lövbiff. Fortsätt sedan med två skivor ost och ett par äppelklyftor. Rulla ihop varje köttbit och fäst med tandpetare.
Bryn köttet i smör runt om. Tillsätt cider och låt det koka in någon minut. Tillsätt buljong, grädde och soja. Låt koka på svag värme i 30 minuter, vänd rulladerna efter halva tiden.
Lyft upp rulladerna. Smaka av såsen med salt och peppar. Rör ut maizenan i vatten och rör snabbt ner i såsen. Låt såsen tjockna. Lägg ner rulladerna igen. Garnera med äppelklyftor och servera.
Syrliga äpplen ger smak både åt såsen och fyllningen i de läckra rulladerna.