RECEPT FRÅN IK

Rullader i gräddig cidersås

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • salt och peppar
  • 0.5 st stort syrligt äpple
  • 60 g kallrökt skinka
  • 100 g cheddarost
  • smör till stekning
  • 2 dl torr äppelcider
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 msk maizena
  • 1 msk vatten
  • Till garnering

  • äppelklyftor
  • Till servering

  • kokt potatis eller potatismos

Gör så här

1

Lägg ut köttet på en skärbräda och salta och peppra. 

2

Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Lägg en skiva skinka på varje skiva lövbiff. Fortsätt sedan med två skivor ost och ett par äppelklyftor. Rulla ihop varje köttbit och fäst med tandpetare.

3

Bryn köttet i smör runt om. Tillsätt cider och låt det koka in någon minut. Tillsätt buljong, grädde och soja. Låt koka på svag värme i 30 minuter, vänd rulladerna efter halva tiden. 

4

Lyft upp rulladerna. Smaka av såsen med salt och peppar. Rör ut maizenan i vatten och rör snabbt ner i såsen. Låt såsen tjockna. Lägg ner rulladerna igen. Garnera med äppelklyftor och servera. 


Kommentar:
Syrliga äpplen ger smak både åt såsen och fyllningen i de läckra rulladerna.

Recept