RECEPT FRÅN IK

Pasta med brysselkål

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 1 st gul lök
  • 150 g varmrökt sidfläsk
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • 4 prt nykokt bandspagetti
  • 50 g parmesanost
  • god sallad med dressing

Gör så här

1

Ansa roten på varje brysselkål och dela dem på mitten. Koka kålen i 2–3 minuter i lättsaltat vatten så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna kvar. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av.

2

Skala och dela löken, skiva den tunt. Skär fläsket i mindre tärningar. 

3

Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt fläsk och lök. Stek tills allt fått färg och fläsket börjar bli lite krispigt. Ta bort överflödigt fett med en sked. 

4

Tillsätt brysselkålen och stek i några minuter tills kålen är brynt runtom, rör då och då. Häll i crème fraiche, dijonsenap och timjan. Koka samman till en krämig sås. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera med pasta, nyriven parmesanost och en god sallad med dressing.

5

Tips: För en mejerifri pastarätt, blanda pastan med 2 äggulor, några matskedar pastavatten och lite olivolja. Blanda med stekt brysselkål, fläsk och lök, och toppa med svartpeppar.


Kommentar:
Brysselkål kombinerad med fläsk och lök passar perfekt med pasta. Dijon och timjan ger smak åt såsen.

Recept