Nöt- och chokladkubbar

Du behöver 200 g smör 2 1/2 dl strösocker 2 ägg 2 dl mjölk 4 tsk hjorthornssalt 1/2 dl hasselnötter, som hackas grovt 1 krm...


20 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk hjorthornssalt
  • 1/2 dl hasselnötter, som hackas grovt
  • 1 krm bittermandel-hushållsarom från flaska
  • 3 msk kakaopulver
  • ca 10 dl vetemjöl
  • ca 1 dl pärlsocker

Gör så här

1
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk, hjorthornssalt, nöthack, bittermandel, kakaopulver och mjöl. Forma till två längder, cirka 20 cm långa. Skär varje rulle i cirka 10 bitar. Doppa de något kladdiga bitarna runt om i pärlsocker och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme 10-15 minuter.

2
Tvåfärgade kubbar: Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk och hjorthornssalt. Dela på smeten. Det behöver inte vara ”millimeterrätt”. Blanda den ena smeten med nöthack, bittermandel och hälften av mjölet. Den andra smeten blandas med kakao och resten av mjölet. Rulla ut de båda degbitarna till 45 cm långa stänger. Vira dem om varandra. Skär i cirka 20 bitar. Doppa dem runt om i pärlsocker och grädda som ovan.


Kommentar:
Nötter, bittermandel och kakaopulver föreslås i mitt recept.
Givetvis går det att utesluta något, några eller alla tre förslagen, det blir goda bröd i alla fall. Bröden går alldeles utmärkt att frysa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top