Lökpizza med salami

Du behöver 500 g gul lök röd paprika olivolja till stekning 1 msk muscovadosocker eller honung 1 msk plockade rosmarinblad 1 st förp pizzakit med...

Tillagningstid: 30 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 500 g gul lök
  • röd paprika
  • olivolja till stekning
  • 1 msk muscovadosocker eller honung
  • 1 msk plockade rosmarinblad
  • 1 st förp pizzakit med utkavlad deg och pizzasås
  • 4-5 dl riven ost
  • 12-16 st oliver små
  • 8-12 skiva salami
  • nymalen svartpeppar

Till servering

pizzasallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i oljan cirka 15 minuter. Blanda i paprikan och fräs 5 minuter. Blanda i socker och rosmarinblad. Ta upp löken på en tallrik.

3

Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapper och lägg på en plåt. Bred på pizzasåsen. Toppa med osten. Fördela över löken och paprikan. Grädda pizzan i mitten av ugnen 12–15 minuter eller tills den är klar.

4

Lägg på oliver och salami. Peppra. Servera gärna med pizzasallad.


Kommentar:
Muscovadosocker eller honung gör löken extra mustig i smaken. Här på pizza med salami och oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top