RECEPT FRÅN IK

Lammrack med chèvreröra

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammrack
  • 0.75 dl finhackad timjan
  • 0.75 dl finhackad oregano
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • salt och peppar
  • Chèvreröra

  • 200 g chèvreost
  • 100 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 msk flytande honung
  • Servering

  • kokt potatis
  • en god sallad

Gör så här

1

Skär lammracken i kotletter och lägg i en bunke tillsammans med timjan, oregano, pressad vitlök, olivolja, citronskal, salt och peppar. Rör om så att allt blandas. Låt marinera i minst en timme. Tänd grillen i god tid.

2

Mixa chèvren (med det vita skalet kvar), färskost, honung, salt och peppar i en mixer. Lägg upp röran i en skål. 

3

Grilla kotletterna över en fin glödbädd i 4–5 minuter per sida. 

4

Servera lammracken med nykokt potatis, sallad och chèvreröra.


Kommentar:
Lammrack är vansinnigt gott att grilla. Passa på att använda dina färska örter från trädgården eller använd köpta. Beräkna 250 g lammrack per person.

Recept