Kungsnäshjärta med marmeladfyllning

Du behöver 75-100 g smör, rumsvarmt 3/4 dl strösocker ca 7 dl vetemjöl, luftigt mätt + mjöl till utbakning 2 tsk bakpulver 1 ägg 2...


1 portion

Du behöver

  • 75-100 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl strösocker
  • ca 7 dl vetemjöl, luftigt mätt
  • + mjöl till utbakning
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning:
  • ca 1 1/2 dl fast marmelad
  • Till garnering:
  • ägg
  • pärlsocker
  • Till formen (20-22 cm i diameter):
  • Bakplåtspapper eller smör och ströbröd

Gör så här

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt hälften av mjölet, bakpulvret, ägget och mjölken. Arbeta ner resten av mjölet tills det blir en hanterbar men ändå rätt lös deg. Kavla eller klappa ut den till en platta (30 x 40 cm). Bred på av marmeladen. Rulla ihop till en rulle cirka 50 cm lång. Dela degen i cirka 15 bitar. Placera ett bakplåtspapper i den ugnssäkra formen eller smörj och bröa den omsorgsfullt. Ställ ner degdelarna, lite skilda från varandra. Pensla med ägg och beströ allt med pärlsocker. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top