Du behöver
- 75 g kallrökt chorizo tunna skivor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 2 st potatisar medelstora
- 1 msk olivolja
- 2 st burk kikärter, 400 g sköljda och avrunna
- 1 krm chilipulver
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1-1.25 l hett vatten
- 2-3 dl babyspenat
- salt och peppar
Till servering: pitabröd i bitar, gärna rostat
Gör så här
Strimla korven. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär morötterna och potatisen i små bitar.
Fräs korvstrimlorna i oljan i en kastrull cirka 1 minut. Ta upp strimlorna på en tallrik.
Fräs lök, vitlök och morötter i kastrullen utan att de tar färg, cirka 5 minuter, tillsätt mera olja vid behov. Tillsätt potatis och kikärter, krydda med chili-pulver, fräs cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen. Blanda i hälften av vattnet och sjud under lock 15 minuter.
Ta soppan från värmen och mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens och blanda i spenat och korv, spara 1/3 av korvstrimlorna till topping. Ge soppan ett uppkok och låt koka cirka 3 minuter. Smaka av med salt.
Toppa med de sparade korvstrimlorna. Peppra och servera med rostat pitabröd.
Kikärter gör soppan god och mättande. Servera med frästa kryddiga korvstrimlor och rostat pitabröd.