RECEPT FRÅN IK

Grönkålssoppa med chorizo

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 4-5 st medelstora potatisar
  • 2-3 msk rapsolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar eller hönsbuljong
  • 1.2 l vatten
  • 500 g grovhackad grönkål
  • salt, svartpeppar
  • 2-3 st chorizokorvar
  • smör till stekning
  • 1 st baguette
  • 75-100 g fetaost
  • hackad färsk timjan

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen, smula ner buljongtärningen och fräs cirka 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet och koka i 15 minuter.

2

Förväll grönkålen i kokande vatten 1 minut. Låt rinna av i ett durkslag. Finfördela kålen i en matberedare monterad med kniv. 

3

Lägg grönkålen i soppan och koka cirka 5 minuter. 

4

Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Sjud soppan cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Slanta korven och fräs den i smöret cirka 3 minuter. Dela och rosta brödet.

6

Fördela soppan i skålar. Smula över fetaosten. Toppa med timjan. Peppra. Servera med korvslantar och bröd. 


Kommentar:
Fetaost och chorizo ger guldkant åt en enkel grönkålssoppa.

Recept