RECEPT FRÅN IK

Färskpotatissallad med gravad lax

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 250 g jordgubbar
  • 300 g gravad lax
  • 4 st salladslökar
  • Senapsdressing

  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk svensk senap
  • 5 msk rapsolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 25 g rucola
  • 1 dl Parmesan grovt riven
  • 2 tsk färsk dragon finhackad

Gör så här

1

 Koka upp vatten med salt, tvätta potatisen och koka med skalet på tills den är mjuk. Häll bort vattnet, lägg potatisen i en skål. Dela den en gång.

2

Skär jordgubbarna i skivor och laxen i strimlor. Skiva salladslöken fint.

3

Blanda dijonsenap och svensk senap i en skål. Tillsätt rapsolja, lite i taget, samtidigt som du rör. Rör ner vinäger och vatten och smaka av med salt och peppar.

4

Häll senapsdressingen över den varma potatisen och blanda försiktigt. 

5

Varva potatis, jordgubbar, lax, salladslök och rucola i en skål. Avsluta med parmesan och dragon. Servera salladen ljummen.

6

Tips: Salladen passar bra på ett buffébord.


Kommentar:
Färskpotatis, jordgubbar och gravad lax passar bra i en somrig sallad. Här med en senapsdressing med två sorters senap.

Recept