Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 500 g tomater mogna
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk socker
- salt
- svartpeppar
- 400 g aubergine
- 1 kruka basilika
- 100 g buffelmozzarella
Till servering
tagliatelle nykokt
parmesanost
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna i mind-re bitar. Hetta upp ett par matskedar olja i en kastrull och fräs först lökhacket utan att det tar färg i några minuter. Tillsätt tomatbitar och låt allt svettas i ytterligare ett par minuter. Krydda med socker, salt och peppar. Låt puttra i cirka 15 minuter tills tomaterna kokat sönder.
Skär auberginen i tunna skivor. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek skivorna på hög värme tills de fått ordentligt med färg på bägge sidor.
Grovskär basilikan och dela mozzarellan i mindre bitar. Lägg basilikan i tomatsåsen och blanda med nykokt pasta. Toppa med aubergine, mozzarella och parmesanost.
Tomatsåsen går fint att frysa, gör en extra stor sats så har du flera middagar på lut.