Färsk tomatsås med pasta

Du behöver 1 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 500 g tomater mogna 0.5 dl olivolja 1 tsk socker salt svartpeppar 400 g aubergine 1 kruka...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g tomater mogna
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g aubergine
  • 1 kruka basilika
  • 100 g buffelmozzarella

Till servering

tagliatelle nykokt
parmesanost

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna i mind-re bitar. Hetta upp ett par matskedar olja i en kastrull och fräs först lökhacket utan att det tar färg i några minuter. Tillsätt tomatbitar och låt allt svettas i ytterligare ett par minuter. Krydda med socker, salt och peppar. Låt puttra i cirka 15 minuter tills tomaterna kokat sönder. 

2

Skär auberginen i tunna skivor. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek skivorna på hög värme tills de fått ordentligt med färg på bägge sidor.

3

Grovskär basilikan och dela mozzarellan i mindre bitar. Lägg basilikan i tomatsåsen och blanda med nykokt pasta. Toppa med aubergine, mozzarella och parmesanost.


Kommentar:
Tomatsåsen går fint att frysa, gör en extra stor sats så har du flera middagar på lut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top