RECEPT FRÅN IK

Citruskyckling med gremolata

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Gremolata

  • 0.5 dl finhackade örter t ex bladpersilja och oregano
  • 3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 st apelsin det yttersta finrivna skalet och saft
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • 1 dl gröna oliver urkärnade
  • råstekt potatis
  • grönsallad och vinägrett

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i ett par minuter på bägge sidor tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form och baka av mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ta ut och låt vila.

3

Blanda alla ingredienser till gremolatan. 

4

Skiva upp kycklingen, ringla över gremolatan och toppa med oliver. Servera med råstekt potatis och en god sallad med vinägrett.


Kommentar:
Gremolatan med sin fräscha citrus- och örtsmak kan också serveras till hel eller styckad ugnskyckling. Ugnsstekt potatis är gott till.

Recept