Chokladpekantårta

Du behöver Kaka: 200 g mörk choklad 150 g osaltat smör i bitar 125 g (ca 3 dl) pekannötkärnor, orostade, osaltade 4 ägg 1 1/4...


20 portioner

Du behöver

  • Kaka:
    200 g mörk choklad
    150 g osaltat smör i bitar
    125 g (ca 3 dl) pekannötkärnor, orostade, osaltade
    4 ägg
    1 1/4 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    2 tsk malen kanel
    Glasyr:
    125 g mörk choklad
    50 g osaltat smör i bitar
    2 msk honung
    1 krm malen

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Fodra sedan formens botten med smörpapper, smörj det också ovanpå.

2
Bryt chokladen i bitar, smält den med smöret i mikro på cirka 600 watts effekt ungefär 1 minut, kanske något mera.

3
Mal nötkärnorna, det duger inte att mixa dem. Elvispa ägg, socker, vaniljsocker och kanel pösigt. Rör i det smälta, svalnade chokladsmöret och de malda nötterna. Fördela smeten i formen och grädda kakan cirka 20 minuter, tills kakans kant stelnat men mitten fortfarande känns mjuk. Låt kakan svalna och lossa den från formen.

4
Bryt choklad till glasyren i bitar och mikra på cirka 600 watts effekt tillsammans med smör, honung och kanel i en skål i 30-60 sekunder. Bred glasyren över kakans ovansida och kant, pynta fint med nötkärnorna. Låt stå svalt en timme så att glasyren stelnar.


Kommentar:
Pekannötter kan ersättas med valnötskärnor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top