Cheesecake i glas med vit choklad

Du behöver 150 g oreokex fyllda chokladkex 50 g smör normalsaltat Vit chokladkräm 150 g vit choklad 1 dl vispgrädde 300 g färskost av philadelphiatyp...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g oreokex fyllda chokladkex
  • 50 g smör normalsaltat

Vit chokladkräm

150 g vit choklad
1 dl vispgrädde
300 g färskost av philadelphiatyp

Fyllning

2 dl kondenserad mjölk med choklad burk (Törsleffs)

Garnering

choklad flisad, vit och/eller mörk
4 msk salta jordnötter grovhackade

Kakbotten

Gör så här

1

Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör ihop så att allt blandas. Tryck ut blandningen i 4 portionsstora burkar eller serveringsskålar. Ställ kallt cirka 30 minuter.

2

Bryt chokladen i bitar. Värm grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladbitarna. Ta pannan från värmen och smält chokladen i den varma grädden under omrörning. Låt svalna, men inte stelna.

3

Lägg färskosten i en bunke och vispa den mjuk med elvisp. Vänd ner chokladgrädden och vispa till en slät kräm.

4

Fördela den kondenserade mjölken i burkarna. Toppa med vit chokladkräm. Garnera med den flisade chokladen och hackade jordnötter. Täck med plastfilm och ställ kallt 3–4 timmar.

5

Tips  Den kondenserade mjölken kan ersättas med karamelliserad mjölk på burk, kallas även dulce de leche.


Kommentar:
Det är fint att servera cheesecaken i portionsstora glasburkar. Här görs den på oreokex, vit chokladkräm och kondenserad mjölk med chokladsmak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top