Du behöver
- 150 g oreokex fyllda chokladkex
- 50 g smör normalsaltat
Vit chokladkräm
150 g vit choklad
1 dl vispgrädde
300 g färskost av philadelphiatyp
Fyllning
2 dl kondenserad mjölk med choklad burk (Törsleffs)
Garnering
choklad flisad, vit och/eller mörk
4 msk salta jordnötter grovhackade
Kakbotten
Gör så här
Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör ihop så att allt blandas. Tryck ut blandningen i 4 portionsstora burkar eller serveringsskålar. Ställ kallt cirka 30 minuter.
Bryt chokladen i bitar. Värm grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladbitarna. Ta pannan från värmen och smält chokladen i den varma grädden under omrörning. Låt svalna, men inte stelna.
Lägg färskosten i en bunke och vispa den mjuk med elvisp. Vänd ner chokladgrädden och vispa till en slät kräm.
Fördela den kondenserade mjölken i burkarna. Toppa med vit chokladkräm. Garnera med den flisade chokladen och hackade jordnötter. Täck med plastfilm och ställ kallt 3–4 timmar.
Tips Den kondenserade mjölken kan ersättas med karamelliserad mjölk på burk, kallas även dulce de leche.
Det är fint att servera cheesecaken i portionsstora glasburkar. Här görs den på oreokex, vit chokladkräm och kondenserad mjölk med chokladsmak.