Här är de godaste semlorna – som du bakar själv

Inget slår en hembakad semla. Vi bjuder på stora och små, med hemgjord mandelmassa och köpt. Den som vill toppar semlan med mandelspån.

Här är de godaste semlorna – som du bakar själv
Foto: Eva Hildén
Semmelbullar grundrecept
Dessert

Semmelbullar grundrecept

45 minuter   Recept från Icakuriren.se
Klassiska semlor
Dessert

Klassiska semlor

20 minuter   Recept från Icakuriren.se
Minisemlor med mandelspån
Dessert

Minisemlor med mandelspån

20 minuter   Recept från Icakuriren.se

Tips inför semmelbaket

För jämnt gräddade, jämnstora semlor, väg degbitarna innan de rullas till bullar.

Att lägga plastfolie över degbunken när degen ska jäsa är ett bra sätt att skydda mot drag och bevara degens fukt. 

I många ugnar är det lätt att semlorna får lite för mycket färg i botten. Det kan avhjälpas med dubbla plåtar.

Semlorna går bra att frysa in, se till att de svalnat fullständigt och sug ut luften ur fryspåsen.

Även fyllda semlor, utan vispad grädde, kan frysas in.