Vaniljpannacotta med persikokompott

Du behöver 2 st gelatinblad 3.5 st persikor (ca 500 g urkärnad frukt) 1.5 dl kallt vatten 1 st lime pressad saft 0.5 dl strösocker...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3.5 st persikor (ca 500 g urkärnad frukt)
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 1 st lime pressad saft
  • 0.5 dl strösocker

Pannacotta:

4 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0.5 dl socker

Till garnering:

1 st granatäpple kärnor från

Gör så här

1
Persikokompott:

2
Lägg gelatinet i kallt vatten. Skölj, dela, kärna ur och skär persikorna i tunna klyftor. Koka upp med vatten, lime och socker och sjud frukten mjuk

3
5–8 minuter. Låt stå en minut

4
innan gelatinet rörs i. Låt kallna tills det börjar tjockna.

5

6
Pannacotta:

7
Lägg gelatinet i kallt vatten. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp frö, stång, grädde och socker. Rör om och sjud 1 minut. Låt stå ett par minuter innan gelatinet rörs i. Låt kallna tills det börjar tjockna. Ta bort vaniljstången.

8
Varva kompott och grädde i glas. Låt stelna i frys efter varje varv. Sätt sedan i kylen så att efterrätten kallnar och stelnar helt.

9

10
Desserten kan lagas ett par dagar före servering, täck glasen med plastfilm så att grädden inte drar åt sig lukt från andra matvaror i kylskåpet. garnera med granatäppelkärnor vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top