RECEPT FRÅN IK

Ugnsbakad lax med fruktig salsa

Salsan med papaya och mango gifter sig fint med den ugnsbakade laxen!

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
0 styck

Du behöver

  • 900 g laxfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk ingefärsjuice på flaska
  • 1 msk flytande honung
  • Salsa

  • 1 st papaya
  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 1 st gurka
  • 1 st chili
  • 1 kruka persilja

Gör så här

1

<p>V&auml;rm ugnen till 175 grader. L&auml;gg laxen i en l&aring;ngpanna med bakpapper, salta. Blanda soja, ingef&auml;rsjuice och honung, skeda blandningen &ouml;ver laxen.</p>

2

<p>Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills den &auml;r precis genombakad. Ta ut, l&aring;t vila &ouml;vert&auml;ckt i en kvart.</p>

3

<p>Salsa Skala papaya och mango. K&auml;rna ur och t&auml;rna papayan. T&auml;rna mangon.</p>

4

<p>Dela, k&auml;rna ur och gr&ouml;p ur avokadon. Sk&auml;r den i t&auml;rningar. T&auml;rna gurkan. Dela, k&auml;rna ur och finhacka chilin.</p>

5

<p>Blanda allt det t&auml;rnade med chili och citron. Blanda i persiljan. Toppa laxen med salsan.</p>


Recept