Du behöver
- 1 st torskblock 400 g
- 1 msk smör
- 3 dl crème fraîche
- 3 msk smörgåskaviar
- 1 st citron
- 0.5 tsk salt
- 2 msk fint skuren dill
- 2 dl gröna ärtor
- 250 g sockerärtor
Till servering
3 dl skalade räkor
dill
kokt pressad potatis
Gör så här
Tina fisken, torka av den och skär den i portionsbitar. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form och lägg fiskbitarna i den.
Blanda crème fraiche, kaviar, citronskal och -saft, salt och dill i en skål. Klicka blandningen över fisken och gratinera den i mitten av ugnen i 15–20 minuter eller tills fisken är vit i köttet.
Lägg ärtor och sockerärtor i en kastrull med lätt saltat vatten. Koka upp, häll sedan av och skölj med kallt vatten.
Strö räkorna över den varma fisken. Toppa med lite extra dill och servera med pressad potatis och ärtor.
Fisk i kaviarsås är en klassiker som här fräschas upp med frisk citron. Smaka av krämen innan den läggs på fisken – vissa gillar lite starkare kaviarsmak.