Du behöver
- 225 g urkärnade körsbär
- 1 msk strösocker
- 1 msk citronsaft
- 1 dl kallt espressokaffe
- 0.5 dl amarettolikör
- 200 g savoiardikex
- 4 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 500 g mascarponeost
- 2 st äggvitor
Till garnering
kakao
Gör så här
Koka upp körsbär, socker och citronsaft i en liten kastrull. Koka på svag värme i 20 minuter. Rör om då och då och mosa körsbären med en träslev. Låt svalna.
Blanda espresso och likör. Lägg ut hälften av kexen i en form och skeda hälften av kaffeblandningen över kexen.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa ner mascarponen.
Vispa äggvitorna styva och vänd sedan ner dem i mascarponesmeten med slickepott.
Klicka ut hälften av körsbärskompotten över kexen och bred ut hälften av mascarponekrämen ovanpå. Fortsätt med ytterligare ett lager kex. Skeda över kaffe och sedan kompott. Bred eller spritsa över ett sista lager mascarponekräm. Låt stå kallt i kylskåp i minst 1 1/2 timme.
Pudra över kakao vid servering.
Tips: Tiramisun går att göra i ordning upp till en dag i förväg.
Körsbärskompotten i tiramisun blir ett friskt inslag. Dessutom matchar den amarettolikören perfekt i smaken.