Stekt kålrot med champinjoner

Du behöver 400 g kålrotshuvud 250 g skogschampinjoner 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 3 msk olivolja salt och svartpeppar 2 msk smör 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kålrotshuvud
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 st citron

Till servering

potatismos
en god sallad

Gör så här

1

Skala och skär kålroten i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter, låt rinna av.

2

Rensa och halvera eller kvarta champinjonerna.

3

Skala och finhacka löken och vitlöken.

4

Hetta upp 2 matskedar olivolja i en stekpanna och fräs svampen tills den fått fin färg och vätskan kokat bort i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.

5

Hetta upp resten av oljan och smöret i en stekpanna och fräs löken och vitlöken tills de fått lite färg. Tillsätt kålroten och bryn tills den fått fin färg, häll ner socker, rosmarin och kalvfond. Stek en stund till och krydda med salt och peppar. Tillsätt finrivet citronskal och pressad citronsaft.

6

Servera kålroten med svampen, potatismos och en god sallad med vinägrett.

7

Tips: Servera med en krispig sallad med strimlad grönkål, tunnhyvlad eller grovriven kålrot och en syrlig vinägrett, gärna med fransk senap.


Kommentar:
Bryn kålroten tills den fått ordentligt med färg. Kombinationen med syran från citronen och den mustiga kalvfonden blir väldigt bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top