Snabbrisotto med bönor och svamp

Du behöver 2.5 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong 1 dl torrt vin vitt 1 l kokt ris 200 g champinjoner skivade 150 g haricots verts lättkokta...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl torrt vin vitt
  • 1 l kokt ris
  • 200 g champinjoner skivade
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • smör till stekning
  • 1.5 dl Parmesan riven
  • salt och svartpeppar
  • 2 st tomater tärnade

Gör så här

1
Koka upp buljong och vin.

2
Lägg i riset och låt vätskan koka in något. Men risotton ska vara krämig.

3
Stek under tiden champinjonerna i smör, fräs med bönorna mot slutet. Blanda ner dessa tillsammans med osten i risotton, smaka av med salt och peppar. Servera med tärnade tomater och färsk timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top