RECEPT FRÅN IK

Snabba tekakor - norska rundstykker

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst färsk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1.5 dl havregryn
  • 1.5 dl grovt rågmjöl + extra till utbakning
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten och värm till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i hushållsassistent eller för hand till en kladdig deg.
2
Sätt ugnen på 225 grader.
3
Klicka ut drygt två matskedar av degen på en papprad plåt. Strö på lite rågmjöl och platta ut till en rund platt fralla. Nagga lätt med en gaffel eller tandpetare.
4
Låt jäsa i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Recept