Smörslungade sommarprimörer

Du behöver 400 g knippmorötter 50 g smör 1 msk kumminfrö hela, rostade 1 dl gräslök finhackad Gör så här 1 Koka potatis och morötter...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g knippmorötter
  • 50 g smör
  • 1 msk kumminfrö hela, rostade
  • 1 dl gräslök finhackad

Gör så här

1
Koka potatis och morötter al dente i saltat vatten. Dela eventuellt på dem en gång för att korta ner koktiden. (Men tänk på att morötter och potatis behöver olika tid på sig för att koka al dente.)

2
Smält under tiden smöret i en kastrull och låt det hettas upp tills det är gyllenbrunt och luktar nötigt och lite sött. Låt smöret svalna något och häll därefter över det i en annan kastrull utan att ta med den bruna bottensatsen i botten av kastrullen. Lägg ner kumminfröna i smöret, mortla dem eventuellt lite grovt innan om så önskas.

3
Sväng runt den nykokta potatisen och morötterna med smöret och toppa med hackad gräslök. Servera varmt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top