Smördegsbakelser med äpple och vanilj

Du behöver 1 (80 g) smördegsark, delat i 4 trekanter 1 äpple, delat i 8 klyftor med skalet kvar smör strösocker kanel 1/2 dl russin...


4 portioner

Du behöver

  • 1 (80 g) smördegsark, delat i 4 trekanter
  • 1 äpple, delat i 8 klyftor med skalet kvar
  • smör
  • strösocker
  • kanel
  • 1/2 dl russin
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljsocker
  • 20 pistagenötter, hackade
  • Tillbehör:
  • 1 dl lättvispad grädde, florsocker

Gör så här

1
Grädda trekanterna i 225 graders ugnsvärme 10 minuter.

2
Stek äppelklyftorna i smör, socker och kanel. Ta upp klyftorna medan de ännu håller ihop.

3
Fräs russin, vaniljstång och pistagenötter i pannan efter äppelklyftorna. Lägg upp av aallt på smördegsplattorna och toppa med gräddde och florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top