Du behöver
Kyckling
800 g kycklinglårfilé
salt och svartpeppar
4 msk olivolja
1 st citron pressad saft
2 st vitlöksklyftor finhackade
1 tsk paprikapulver
1 st lagerblad
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 nypa chiliflakes
1 krm kanel
1 krm mald muskot
Pilaffris
2 msk olivolja
3 dl basmatiris
1 st vitlöksklyfta finhackad
6 dl vatten
Yoghurtsås
2 dl tjock yoghurt
1 msk tahini sesampasta
1 tsk sesamfrön
1 msk olivolja
Sallad
1 st gemsallad plockade blad
1 st rödlök tunnskivad
1 st granatäpple kärnorna
50 g valnötter
1 st citron klyftad, till servering
Gör så här
Kyckling Lägg kycklingen i en påse, krydda med salt och peppar. Tillsätt olja, citronsaft, vitlök och kryddor. Knyt igen påsen och gnugga in kryddorna. Marinera i kyl i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kyckling i en ugnsform och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen, cirka 30 minuter eller tills den är genomstekt.
Pilaffris Hetta upp en kastrull med olivolja, fräs vitlöken i en minut, tillsätt riset, fräs några minuter under omrörning. Tillsätt vatten, krydda med salt och peppar. Sjud under lock tills vattnet kokat in.
Yoghurtsås Blanda yoghurt och tahini, krydda med salt och peppar. Toppa med frön och olja.
Sallad Varva sallad, lök, granatäpple och nötter på ett fat.
Servera kycklingen med ris, sås, sallad och citronklyftor.