RECEPT FRÅN IK

Shawarmakyckling med pilaffris

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

    Kyckling

  • 800 g kycklinglårfilé
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 st citron pressad saft
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 krm kanel
  • 1 krm mald muskot
  • Pilaffris

  • 2 msk olivolja
  • 3 dl basmatiris
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 6 dl vatten
  • Yoghurtsås

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 msk tahini sesampasta
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 msk olivolja
  • Sallad

  • 1 st gemsallad plockade blad
  • 1 st rödlök tunnskivad
  • 1 st granatäpple kärnorna
  • 50 g valnötter
  • 1 st citron klyftad, till servering

Gör så här

1

Kyckling  Lägg kycklingen i en påse, krydda med salt och peppar. Tillsätt olja, citronsaft, vitlök och kryddor. Knyt igen påsen och gnugga in kryddorna. Marinera i kyl i 30 minuter. 

2

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kyckling i en ugnsform och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen, cirka 30 minuter eller tills den är genomstekt.

3

Pilaffris Hetta upp en kastrull med olivolja, fräs vitlöken i en minut, tillsätt riset, fräs några minuter under omrörning. Tillsätt vatten, krydda med salt och peppar. Sjud under lock tills vattnet kokat in. 

4

Yoghurtsås Blanda yoghurt och tahini, krydda med salt och peppar. Toppa med frön och olja.

5

Sallad Varva sallad, lök, granatäpple och nötter på ett fat.

6

Servera kycklingen med ris, sås, sallad och citronklyftor. 


Recept