RECEPT FRÅN IK

Semifreddo med pistasch

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl rysk yoghurt
  • 70 g skalade osaltade pistaschnötter
  • Hallonsås

  • 250 g hallon
  • 2 msk strösocker
  • Till topping

  • 1 dl minimaränger

Gör så här

1

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret tills blandningen blir ljusgul.

2

Vispa grädden till mjuka toppar och vänd sedan ner de vispade äggulorna och yoghurten i grädden.

3

Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner i gräddblandningen.

4

Ta undan lite av nötterna till garnering. Varva sedan smeten med hela nötter i en 1 1/2 liters kakform.

5

Plasta in formen och ställ i frysen i minst 4 timmar.

6

Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt puttra i 10 minuter.

7

Mixa hallonen och sila sedan såsen. Låt svalna.

8

Ta fram semifreddon 20 minuter innan servering. Grovhacka de sparade nötterna. Vänd upp glassen på ett fat, skeda över hallonsås och strö över maränger och nötter.


Kommentar:
Semifreddo betyder halvfryst och det är precis så den här enkla italienska glassen ska serveras.

Recept