Du behöver
- 4 st ägg
- 1.25 dl strösocker
- 2.5 dl vispgrädde
- 2.5 dl rysk yoghurt
- 70 g skalade osaltade pistaschnötter
Hallonsås
250 g hallon
2 msk strösocker
Till topping
1 dl minimaränger
Gör så här
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret tills blandningen blir ljusgul.
Vispa grädden till mjuka toppar och vänd sedan ner de vispade äggulorna och yoghurten i grädden.
Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner i gräddblandningen.
Ta undan lite av nötterna till garnering. Varva sedan smeten med hela nötter i en 1 1/2 liters kakform.
Plasta in formen och ställ i frysen i minst 4 timmar.
Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt puttra i 10 minuter.
Mixa hallonen och sila sedan såsen. Låt svalna.
Ta fram semifreddon 20 minuter innan servering. Grovhacka de sparade nötterna. Vänd upp glassen på ett fat, skeda över hallonsås och strö över maränger och nötter.
Semifreddo betyder halvfryst och det är precis så den här enkla italienska glassen ska serveras.