RECEPT FRÅN IK

Rostade rotfrukter med färsk korv

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • marinad
  • 1 st hönsbuljongtärningar
  • 1 msk strösocker
  • 4.5 msk majsolja
  • korv Rotfrukter och
  • 1 kg blandade rotfrukter
  • 2.5 st rosmarin kvistar
  • 1 st röd chili mild
  • 1 msk majsolja till plåten
  • 500 g korv (rå)
  • Till garnering och servering

  • 0.5 tsk paprikapulver milt
  • 1.5 krm spiskummin malen

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till marinaden till en jämn massa i en bunke.
2
2 Skala och skär rotfrukterna i bitar och/eller stavar. Klipp rosmarinkvistarna i mindre bitar. Skär chilifrukten i bitar. Vänd ner rotfrukter, rosmarin och pepparfrukt i marinaden och rör om så att allt blandas väl.
3
3 Bred ut rotfrukterna med marinaden i en oljad långpanna. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
4
4 Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Lägg korven bredvid rotfrukterna och rosta ytterligare cirka 20 minuter eller tills korven är genomstekt och rotsakerna är mjuka. Rör om rotfrukterna och vänd korvarna 1–2 gånger under tillagningstiden. Pudra över paprikapulver blandat med spiskummin. Servera med fetakräm och senap.

Kommentar:
En smart marinad ger extra smakrika rotsaker. Matcha med en god korv.

Passar till:

Recept // Fler korv & charkrecept