Du behöver
- 150 g mjölkchoklad
- 8 st minimaränger gärna med kolasmak
- 2 msk florsocker
- 3 msk Varmt kaffe
- 1 st äggula
- 2 dl vispgrädde
Garnering och servering
2-3 msk rostade hasselnötter hackade
1 dl grädde
kakaopulver
Gör så här
Smält chokladen över vattenbad i en bunke. Ta av värmen och rör om.
Lägg marängerna på ett bakplåtspapper. Ringla lite av chokladen över marängerna.
Blanda resten av chokladen med florsocker och kaffe, rör om med elvisp. Tillsätt gulan under kraftig omrörning med elvisp. Låt krämen kallna.
Vispa grädden lätt och luftig och vänd ner i krämen, använd slickepott. Vänd försiktigt tills det blir en slät moussemassa.
Fördela moussen i 4 serveringsskålar eller glas. Ställ i kylskåp 3–4 timmar eller över natten.
Garnera med maränger och nötter. Servera gärna med en klick vispad grädde pudrat med kakaopulver.