Chokladmousse med maränger & rostade nötter

Servera gärna mjölkchokladmoussen i olika söta små koppar och pudra grädden med kakaopulver.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g mjölkchoklad
  • 8 st minimaränger gärna med kolasmak
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk Varmt kaffe
  • 1 st äggula
  • 2 dl vispgrädde

Garnering och servering

2-3 msk rostade hasselnötter hackade
1 dl grädde
kakaopulver

Gör så här

1

Smält chokladen över vattenbad i en bunke. Ta av värmen och rör om.

2

Lägg marängerna på ett bakplåtspapper. Ringla lite av chokladen över marängerna.

3

Blanda resten av chokladen med florsocker och kaffe, rör om med elvisp. Tillsätt gulan under kraftig omrörning med elvisp. Låt krämen kallna.

4

Vispa grädden lätt och luftig och vänd ner i krämen, använd slickepott. Vänd försiktigt tills det blir en slät moussemassa.

5

Fördela moussen i 4 serveringsskålar eller glas. Ställ i kylskåp 3–4 timmar eller över natten.

6

Garnera med maränger och nötter. Servera gärna med en klick vispad grädde pudrat med kakaopulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top